noun_Email_707352 noun_917542_cc noun_Globe_1168332 Map point Play Untitled Retweet

Stockholm, Kalmar

Regular

Consulting

15 February 2021 - 08 May 2021

Digital Consulting

Vill du arbeta som Lösningsarkitekt hos Nordens största leverantör av IT-tjänster?

TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle. Vi är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Våra nordiska värderingar och vårt nordiska arv styr vår framgång. TietoEVRY har ca 24 000 anställda globalt sätt. Vi tillhandahåller service åt tusentals företag och organisationer inom privat och offentlig sektor i mer än 90 länder.

Är du den vi söker?
Just nu söker vi seniora lösningsarkitekter med Telekom-erfarenhet. Vi ser just nu en stor efterfrågan på marknaden och driver spännande projekt mot flera kunder där vi behöver förstärkning av nya kollegor.

Vi arbetar alltid Agilt och när det är applicerbart tar vi hjälp av Scaled Agile Framework. Vår ambition är att kunna leverera hela team med en sund mix av seniora och juniora resurser, och leverera kompletta lösningar i nära dialog med kunden.

Din profil

Vi söker konsulter med gedigen bakgrund inom arkitektur, design och implementation av lösningar för telekomindustrin – både avseende telefoni men givetvis alla former av media.

Dina arbetsuppgifter kommer kunna innehålla:

 • Rådgivande konsulting inom området i roller som lösnings-, mjukvaru- och teknologiarkitekt
 • Lead Architect inom pre-sales, anbud och projektleveranser till våra kunder.
 • Identifiera utmaningar och möjligheter inom främst telekomindustrin.
 • Hjälpa våra kunder med strategier, teknologival, modernisering och affärstransformation
 • Testa och integrera nätverkselement, men även administrativa funktioner i OSS- och BSS-området.

Vi förväntar oss att du har erfarenhet av nedanstående eller delar därav:

 • Dokumenterad erfarenhet som rådgivande konsult i roller som lösnings- och mjukvaruarkitekt.
 • Speciellt söker vi arktekter med djup kompetens inom Telekom, både fasta nätverk och mobila sådana.
 • Du har kunskaper om kommunikationsprotokoll som SIP.
 • Du är familjär med nätarkitektur i fasta telefoninätverk, men även mobila nätverk där du behärskar hur nätverken fungerar i Circuit Switched nät (2G/3G)  resp. 4G/5G.
 • Kunskaper inom virtualisering, SDN, NFV. Men gärna även hur man realiserar moderna telefonilösning i ”Telco Cloud”.
 • Erfarenhet av enterprise architecture ramverk så som TOGAF, COBIT, etc.
 • Ledningsförmåga med erfarenhet av att kunna coacha, utmana och inspirera kunder och kollegor.

Som konsult har du mycket direkt dialog med våra kunder. I vissa projekt sitter du ofta hos kund i kundens lokaler och samverkar med kundens personal. Därför ställer vi höga krav på social kompetens och kommunikativ förmåga. Hög kompetens inom svenska och engelska både i tal och skrift är nödvändigt för att lyckas i våra kunduppdrag.

Vad vi erbjuder
Vi siktar på att bli den ledande konsultleverantören i Stockholmsregionen och erbjuder spännande möjligheter under resans gång. Vi är redan idag ett av de största konsultbolagen i Stockholm och för att forsätta vår resa söker vi konsulter som vill utvecklas tillsammans med oss.  I Kalmar är vi redan idag den största konsultleverantören, och behöver växa ytterligare.  Förutom stimulerande arbetsuppgifter erbjuder vi dig en tydlig karriärutveckling med tydliga steg och förmåner.

På TietoEVRY främjar vi också en bra balans mellan privat- och arbetsliv och värdesätter ett arbetsklimat som präglas av förtroende, respekt och tillit. Vi är det första IT-bolaget i världen som ceritiferats i Gender Equality baserat på EDGE som är en global standard för jämlikhet på arbetsplatser.

Plats: Stockholm eller Kalmar

Vi ser fram mot din ansökan!
Vi hoppas detta låter spännande och ser fram mot din ansökan! För ytterligare information kontakta rekryterande chef Ulf Seijsing, ulf.seijsing@tietoevry.com.

 

About TietoEVRY

Welcome to an exciting journey. TietoEVRY creates digital advantage for businesses and societies. We are a leading digital services and software company with local presence and global capabilities. Nordic values and heritage are the foundation of TietoEVRY success. Let's build a brighter future. Together

Read more about us here.

Share on Facebook Tweet Share on LinkedIn