noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Nu kan du flytta dina applikationer till molnet snabbare än någonsin

Tiden det tar för en organisation att flytta in i molnet har minskat med ca sex månader. Nu är det dags att få alla fördelar med molnet på plats – snabbare än någonsin.

Francisco Romero Gotor / september 22, 2021

Den snabbaste och bästa vägen för att flytta en organisation in i en molntjänst ser olika ut för alla.


En total molntransformation kräver väldigt strukturerade metoder och processer för att kunna användas tillsammans med din organisations applikationer, och ofta behöver man se över funktionaliteten och kompatibiliteten hos de applikationer som ska flyttas över. Det krävs med andra ord en hel del tid och arbete för att göra en molntransformation, vilket gör att små och mellanstora organisationer kan få svårare att dra nytta av molnets alla fördelar lika snabbt som stora organisationer.


Så här drar du nytta av molnmöjligheterna snabbare och smidigare

Det finns en standardiserad modell för hur du migrerar applikationer till molnet: Replatform, Refactor, Replace, Rehost, Retain och Retire.

För att få en balans i dagliga driften finns det även ett sjunde ”R” att hålla koll på, nämligen Relocate, som handlar om att det är möjligt att snabba på molntranformationen, utan avbrott i verksamheten. Modellen frikopplar den teknologiska transformationen från verksamhetens transformation, vilket gör att du kan dra nytta av molnet utan nödvändigtvis behöva förändra hela affärsmodellen. Nedan ser du molnexperten Onni Rautanen förklara hur modellen fungerar mer i detalj.


Flytten till molnet innebär vanligtvis väldigt lite störningar i den dagliga verksamheten. Och när applikationen väl ligger i molnet kan du dra fördel bland annat av API-driven automation, förbättrad kontinuitet i driften och inbyggd säkerhet, och självklart kortare ledtider.

 

Missa inte vårt webinar "Navigate the data sovereignty maze"

 

När det kommer till moln-migreringar är det viktigt att fortsätta upprätthålla de säkerhetskrav och krav på datasuveränitet som redan finns. Hybrida molnlösningar kan hjälpa till att lösa verksamhetens behov av att kunna lagra data lokalt, samtidigt som du drar nytta av molnet för de applikationer som kan flyttas upp till molnet i befintligt skick.

Covid-19 har minst sagt kastat omkull stora delar av hur organisationer bedriver sin affär, inte minst gällande IT-lösningar. Att kunna skala lösningar snabbt och anpassa sig utefter marknaden är A och O, och där kan en molnförflyttning hjälpa till.

 

Vad är grejen med ”Relocate”?

Det som är så spännande med ”Relocate” är att du får tillgång till en mängd verktyg från VMware som expanderar din nuvarande miljö in i en hybrid moln-miljö. Det betyder att du genomgår storskaliga migrationer av virtuella maskiner (VM) med nästintill noll ledtid. Kort sagt, så kommer du kunna snabba på din molntranformation rejält med hjälp av hybrida molnmiljöer som låter dig använda vissa funktioner och lagra data lokalt.


Innan du kan flytta upp virtuella maskiner till en molnmiljö så behöver du förstå hur de påverkar andra applikationer och tjänster. Om du inte har koll på hur dina virtuella maskiner, applikationer och tjänster påverkar varandra så kan du stöta på oväntade och kostsamma konsekvenser, inte minst genom en ökad utgående trafik. Genom att ha en partner med erfarenhet inom applikations-migreringar så har du större chans att lyckas med en smidig migration.

För vissa organisationer är det nödvändigt att genomgå en total molntransformation, men genom en snabb ”relocation” så går det att komma i mål snabbare. Allt behöver inte ske samtidigt, och genom att flytta över dina applikationer en efter en allt eftersom de anpassas till en molnmiljö så behåller du din agilitet eftersom organisationen redan mestadels arbetar i en och samma molnmiljö. Vårt partnerskap med VMware innebär att vi kan erbjuda dig en färdig Hybrid Cloud IaaS lösning som innehåller allt du behöver för en smidig migration.

Undrar du hur vi och VMware kan hjälpa dig skapa värde genom molnlösningar? Spana in vårt webinar.

Läs mer och anmäl dig

Francisco Romero Gotor
Sovereign Cloud Service Owner

Francisco has had senior management responsibilities on value delivery to client from portfolio of applications and services across different areas of client organisation. His passion is to focus in quality, defined as fulfillment of our promises to client, and creation of business relevant excellent customer experiences from digital services.

Marwan Semaan
Senior Cloud Provider Manager, VMware

Marwan has over 25 years of experience in the telecommunication and IT. He is currently working as Senior Cloud Provider Manager at VMware. He is a Cloud Strategist, who has deep hands-on technology expertise combined with a strong understanding of the business.

Författare

Francisco Romero Gotor

Sovereign Cloud Service Owner

Marwan Semaan

Senior Cloud Provider Manager, VMware

Dela på Facebook Twittra Dela på LinkedIn