noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

”Jag gillar att lösa problem med hjälp av teknik”

Det är just möjligheten att djupdyka i projekt med ett högre syfte som gör att Linnea Källgård fortfarande efter tio år trivs så bra på Tietoevry.

Recruitment Team / mars 01, 2022
Intresserad av en karriär hos oss?

Det är just möjligheten att djupdyka i projekt med ett högre syfte som gör att Linnea Källgård fortfarande efter tio år trivs så bra på Tietoevry.

Linnéa Källgård animerade spel inom digital reklam och kommunikation i London. Men efter några år sökte hon efter något mer långsiktigt. Några vänner fick henne att söka sig till Tietoevry. Nu, drygt tio år senare, är hon involverad i flera projekt på teknik- och konsultbolaget.
– Tietoevry är ett stort företag med samhällsbärande system inom kommunal verksamhet, finans, vård och omsorg. Ett exempel är ett operationsplaneringsverktyg som behöver fungera så smidigt och fort som möjligt. Sådana viktiga projekt är en stor anledning till att det är roligt att jobba här, säger Linnéa


Berätta om ditt jobb!

– Jag gillar att lösa problem med hjälp av teknik. När vi jobbar i ett projekt samarbetar vi med kundens verksamhet för att ta reda på vilka problem som behöver lösas. Det kan vara att kundtjänst berättar vad kunderna säger varje dag, eller att vi skuggar en person för att få insikt kring hur tjänsten fungerar i verkligheten. Det gör att vi kommer fram till en efterfrågad lösning.

 

Berätta om ett aktuellt projekt!

– Jag är med i ett samverkansprojekt, HSB Living Lab, som bedriver forskning på framtidens boende. I huset som ligger i Göteborg bor 16 personer. Det är nyttigt att jobba med forskning för de ställer helt andra typer av frågor. I näringslivet finns ofta korta horisonter och tajta deadlines. Jag är väldigt glad för det här projektet.

Du driver även projektet Min Ekonom, vad innebär det?

– Det går ut på att digitala pengar ska vara lika lätta att begripa som kontanter. Projektet som jag driver tillsammans med Länsstyrelsen i Örebro finansieras av PTS. Vi gör det i samverkan med Folkhögskola Fellingsbro och personer som har en intellektuell funktionsnedsättning. Men inte bara för dem – 70 000 personer får årligen en förvärvad hjärnskada som leder till nedsatt förmåga att se siffror. De vill vi hjälpa. Egentligen räcker det med ganska lite stress för att vår begreppsförmåga ska gå ner, så begripliga digitala pengar gagnar alla.

Vad är nästa steg?

– Vi har precis slutrapporterat projektet till PTS och jobbar med att få till en minsta-version av tjänsten som vi kan lansera. Först som beta för att få in ytterligare användarinsikter, sen med mål att lansera brett under året. Vår ursprungliga idé var att jobba med samarbetspartners, helst en eller flera banker, men det har varit svårt att få till. Så vi tänker om och testar andra angreppssätt och lösningar.

Vad ger det dig?

– Jag tänker att vi alla behöver ta ansvar. Vi har en ambition i Sverige att bli riktigt bra på digitalisering, och då måste vi hjälpas åt. Det är just möjligheten att djupdyka i projekt med ett högre syfte som gör att jag fortfarande efter tio år trivs så bra på Tietoevry.

Text: Tina Lindström Carlsson
Foto: Kristofer Hedlund

Recruitment Team

Dela på Facebook Twittra Dela på LinkedIn