noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

”Viljan att påverka och förändra sitter i väggarna på Tietoevry"

Efter tio år av socialt arbete hoppade Magdalena Salvén på en tvåårig utbildning i webbprogrammering för att sedan kliva rakt in som utvecklare på Tietoevry. Ta del av hennes berättelse här!

Recruitment Team / juni 10, 2022

Vid 33 års ålder, efter tio år av socialt arbete hoppade Magdalena Salvén på en tvåårig utbildning i webbprogrammering vid Linnéuniversitetet för att sedan kliva rakt in som utvecklare på Tietoevry. Idag trivs hon som fisken i vattnet vid Kalmarsund.

   

Du har nyligen sadlat om i karriären, från socionom till utvecklare. Berätta!
- Mamma jobbar inom social omsorg och pappa har haft en karriär inom IT och båda har färgat mig med sina historier. Jag har liksom alltid stått med en fot i varje värld. Jag kom till ett vägskäl där jag kände mig klar med att jobba inom socialt arbete och det blev naturligt att söka sig till programmering då jag innerst inne är en rätt logisk person.

Varför blev det just Tietoevry?
- När jag började plugga var ett av mina mål att jobba på Tietoevry i Kalmar. Jag hade läst på om företaget och visste att de hade byggt flera samhällsnyttiga system, sådana typer av system som jag jobbat i tidigare och var därför naturligt nyfiken. Jag såg Tietoevry som ett seriöst företag där det finns många möjligheter att utvecklas i sin yrkesroll, vilket lockade mig.

Hur känns den nya världen på Tietoevry?
- Jag började här i oktober 2021, och har blivit väldigt väl emottagen med gott stöd från kollegor och organisation. En relativt stor del av min första tid har jag ägnat åt lokala småföretag och digitaliseringsprojekt. En inkörsport och onboardingprocess som har passat mig väldigt väl. Just nu är jag delaktig i ett större projekt som använder teknik för att bekämpa mobbning i skolor – med ”digitala tvilllingar”.

Berätta mer om det projektet!
- Det är ett Vinnova-finansierat projekt i samarbete med Örebro Universitet och Friends. Det går ut på att undersöka och kartlägga sociala beteenden kring mobbning i skolor, och att med teknikens hjälp och artificiell intelligens simulera situationer med ”digitala tvillingar” för att förutsäga och förebygga mobbning. Idag är vi fyra utvecklare från Tietoevry som jobbar med projektet och som är en del av projektgruppens tech-team. Huvudsakligen jobbar jag i JavaScript och i ramverk som React, men även med PHP, C# och en del i AWS cloudmiljö. Just nu håller jag också på att lära mig om grafdatabaser, vilket jag inte alls pysslat med innan jag kom till Tietoevry.

Det borde passa dig perfekt med tanke på ditt tidigare liv?
- Absolut, med bakgrund av att arbeta med barn och ungdom samt med psykisk ohälsa så tilltalar det mig. Det gör mig inte till en bättre utvecklare för detta, men självklart är det naturliga intresset en styrka som förhoppningsvis återspeglas i resultatet, med god förståelse för problematiken, något som alla i projektet delar. Jag har tidigare jobbat med att stötta människor på individnivå, detta är på nationell eller strukturell nivå vilket är oerhört spännande.

Hur ser du på framtiden och karriären?
- Jag har aha-upplevelser varje dag. Är det något jag har lärt mig på den här korta tiden så är det hur lite jag vet och kan. Att lära sig något varje dag känns som en bra målsättning för både karriär och framtid. Jag uppskattar de dagliga samtalen om smått och stort med kollegor och managers. Meningsfulla utbyten som säkerligen motiverar många lite extra att gå till jobbet, kombinerat med viljan att påverka och förändra som jag upplever sitter i väggarna.


Text: Mikael Ahlsén
Foto: Mattias Johansson

Recruitment Team

Dela på Facebook Twittra Dela på LinkedIn