noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

FinCrime Insights Podcast: 3DS Monitoring – Insights from a Product management perspective

Opplever stor suksess med 3D Secure monitorering

John Erik Setsaas / mars 19, 2024
Se og hør episode 1 av podcasten FinCrime Insights her!

Den første offisielle episoden av FinCrime Insights handler om hva 3D Secure monitorering er og hvordan løsningen hjelper kundene med å redusere svindel.

Podkast-vert John Erik Setsaas har i denne episoden besøk av Line Borgsø, Head of Fraud prevention Product Management i Tietoevry Banking.

Borgsø har 16 års erfaring innen svindelbekjempelse: Helt fra den tiden da skimming av kort i minibanken var et problem, til dagens kompliserte digitale hverdag.

– Svindelbekjempelse er som en berg- og dalbane. Når du tror du har lært alt, dukker det stadig opp nye ting. Den konstante endringen er det som gjør jobben både spennende og givende, sier hun.

Hoveddelen av episoden dreier seg om 3D Secure (3DS) monitorering: Hva det er og hvordan løsningen til Tietoevry Banking hjelper kundene med å redusere svindel.

– 3DS monitorering er som et puslespill; vi trenger stadig flere brikker for å se hele bildet. Tidligere var autorisasjonsmonitorering nok til å fange opp svindel, men nå ser vi at vi trenger mer informasjon for å skille mellom reelle transaksjoner og svindel, sier Borgsø.

Svært gode resultater

Utviklingen av EMV-teknologien som støtter 3DS, tillater mer deling av data mellom aktørene i en betalingsprosess.

– Det har vært en skattkiste på jakt etter nye puslespillbrikker for å kunne evaluere om en transaksjon er reell eller svindel, sier Borgsø.

Setsaas og Borgsø ser også på resultatene ved bruk av 3DS monitorering de to årene løsningen har vært i produksjon. Uten å spoile for mye: De har vært over all forventning.

– Vi har til og med avslørt svindel der folk med stor sannsynlighet ikke ville rapportert dette selv, fordi de skammer seg over å ha blitt svindlet. Men det er viktig fordi vi lærer mye av alle sakene vi avdekker, forteller Borgsø.

Til slutt tar verten og hans gjest en titt inn i krystallkulen og snakker om trender og en ny løsning som overvåker innrulleringen av kort i digitale lommebøker.

– Vi jakter kontinuerlig på nye puslespillbrikker for å levere løsninger som stopper svindlerne, sier Borgsø.

Se og hør episode 1 av podcasten FinCrime Insights her!

Skjermbilde 2024-03-19 kl. 14.20.37.png

John Erik Setsaas
Director of Innovation, Financial Crime Prevention

With over 25 years’ experience in digital identity, John Erik Setsaas is a pioneer in this space. He has deep knowledge in the areas of digital onboarding, authentication, electronic signatures and seals, time stamping and digital identity wallet.

He is a prolific speaker at fintech industry events around the world.

SKREVET AV

John Erik Setsaas

Director of Innovation, Financial Crime Prevention

Del på Facebook Tweet Del på LinkedIn