noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Hva er digital suverenitet?

Vår ekspert Wenche Karlstad gir deg en kjapp innføring.

Wenche Karlstad / desember 22, 2023

I en raskt voksende digital økonomi er spørsmålet for mange bedrifter og organisasjoner i dag: hvordan kan vi fortsette å samarbeid, vokse og innovere i et globalt digitalt marked og samtidig henge med i et stadig skiftende regulatorisk landskap.

Utfordringen med hvor man skal lagre data og hvordan man trygt flytter den fra et sted til et annet – spesielt over landegrenser – har blitt stadig viktigere de siste ti årene. Som svar har mange land og bransjer allerede etablert nye reguleringer som krever at selskaper lagrer, behandler og håndterer data trygt og ansvarlig i tråd med nasjonal lovgivning.

Det er dette som er digital suverenitet. Det definerer en stats evne til å regulere og utøve kontroll over teknologi og tjenester som brukes der, og sikrer sensitiv data, samtidig som det gir bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner større autonomi over sine digitale eiendeler og data. Løsninger utvikler seg for å hele tiden være tilpasset det regulatoriske landskapet og samtidig sikre nye, dynamiske tjenester med vekt på innovasjon, vekst og sikkerhet.

Les mer om digital suverenitet og nasjonale skytjenester her.

Wenche Karlstad
Head of Strategic Differentiation Programs at Tietoevry Tech Services

Wenche brenner for å skape verdier for våre kunder og muliggjøre vekst med attraktive tjenestetilbud. Hun har nærmere 20 års erfaring i IT-bransjen med ulike roller innen ledelse og rådgivning, og med å bringe nye tjenester til markedet.

I sin nåværende rolle som leder for Strategic Differentiation Programs i Tietoevry Tech Services, leder hun et globalt team av eksperter og ledere.

Del på Facebook Tweet Del på LinkedIn