noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Asenne ratkaisee – Tietoevry etsii huippuosaajia ja hyviä tyyppejä, joilla on intohimoa oppia uutta

Lue työntekijöidemme kokemuksia työkulttuuristamme sekä uramahdollisuuksistamme ja hae mukaan joukkoomme!

Tietoevry at your service / 13. huhtikuuta, 2022

Tietoevry työllistää yli 24 000 pilviteknologiaan, dataan ja ohjelmistoihin erikoistunutta osaajaa, jotka palvelevat yhtiön asiakkaita yli 90 maassa.

Tietoevry tarjoaa paljon mielenkiintoisia kehittymis- ja oppimismahdollisuuksia niin vastavalmistuneille kuin pitkään alalla työskennelleille huippuosaajille. Yhtiö yllättää monet ketterällä kulttuurillaan. Johtava pohjoismainen digitaalisten palveluiden ja ohjelmistojen toimittaja palvelee tuhansia yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaita yli 90 maassa ympäri maailmaa, yhdistäen paikallisen osaamisen ja globaalit kyvykkyydet.

”Palvelemme Pohjoismaissa satoja mielenkiintoisia asiakkaita, joiden liiketoimintaa tuemme ja kehitämme digitalisaation avulla. Toimiala- ja asiakasymmärrys ovat keskeisessä roolissa teknologisen osaamisen lisäksi – on tärkeää osata yhdistää asiakkaan tarpeet ja tarkoituksenmukainen teknologia”, tiivistää Jaakko Tapanainen, teollisuus- ja metsäsektorin liiketoimintajohtaja.

Mikä on saanut osaajan pysymään talossa 20 vuoden ajan? Uuden oppiminen, muutaman vuoden välein muuttuneet mielenkiintoiset työtehtävät ja uudet vastuut. Tapanainen korostaa asiakastarpeen ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämisen tärkeyttä.

”Asiakkaiden liiketoiminta ja itse toimialat ovat jatkuvassa muutoksessa digitalisaation ollessa yksi vahva muutosajuri. Haluamme olla asiakkaidemme kumppani näiden muutosten toteuttamisessa, ja luonnollisesti tarvitsemme tulevaisuudessa yhä enemmän dataosaajia, digikehittäjiä ja tuotannon- sekä toiminnanohjaukseen liittyviä osaajia, muutamia mainitakseni.” Tapanaisen mukaan tarve kokeneille asiakkaiden liiketoimintaprosessien osaajille pysyy korkealla: ”Haemme osaajia, joilla on laajaa kokemusta liiketoimintaprosessien kehittämisestä ja jotka osaavat yhdistää teknologian tuomat mahdollisuudet tarkoituksenmukaisesti yhteen.”

Mahdollisuuksia nuorille talenteille ja alanvaihtajille

Asiantuntijoiden lisäksi Tietoevry tarjoaa mahdollisuuksia alanvaihtajille sekä nuorille esimerkiksi nykyisen Graduate-ohjelman kautta. Sanna Beilinson aloitti yrityksessä 4,5 vuotta sitten silloisessa Young Professionals -ohjelmassa. Kauppatieteen maisterilla oli tullessaan konsulttitausta, ja häntä viehätti IT-ala.

”Oletin hakuvaiheessa, että minun tulisi olla jo heti alkuun teknisempi, jotta pärjäisin. Pian kuitenkin kävi ilmi, että motivaatio ja kyky oppia uutta vievät jo pitkälle.”

Beilinson eteni jo parissa kuukaudessa projektipäälliköksi suuren hankkeen alaprojektiin. Erilaisten roolien kautta urallaan edennyt osaaja toimii tällä hetkellä pilviliiketoiminnan kehitysjohtajana. Hänen mukaansa pilvipalveluissa parasta on se, että joka päivä oppii jotain uutta, eikä vielä edes tiedetä, mihin kaikkeen pilvi tulevaisuudessa taipuu. Se tarjoaa paljon mahdollisuuksia hyvinkin erilaisille osaajille.

”Meille rekrytään hyviä tyyppejä, joilla on intohimoa oppia uutta. Oikea asenne vie pitkälle ja tekninen osaaminen karttuu matkan varrella”, Beilinson kannustaa.

"Tietoevryllä arvostamme monimuotoisuutta, panostamme tasa-arvoiseen työkulttuuriin ja työskentelemme jatkuvasti kitkeäksemme mahdollisia epäkohtia", toteaa Sanna Beilinson.

Ketterä, avoin kulttuuri

Tietoevryn kulttuuri pohjautuu luottamukseen ja avoimuuteen. Vaikka kyseessä on suuri yritys, ketterät työtavat ja matala hierarkia ovat tärkeä osa yrityksen arkea. Työntekijöitä ohjaa kyky heittäytyä epämukavuusalueelle ja halu oppia uutta, sekä vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti. Työskentely tapahtuu globaaleissa moniosaajatiimeissä.

”Työskentely on itseohjautuvaa ja verkostomaista. Oman kehityksen kannalta on tärkeää luoda nahkansa parin kolmen vuoden välein ja jatkaa uuden oppimista”, Tapanainen selittää ja toteaa mahtavien työkavereiden olevan kirsikka kakun päällä.

Tietoevryn kunnianhimoinen tavoite on nostaa naisten osuus henkilöstössä 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Beilinson mainitsee: ”Tietoevryllä arvostamme monimuotoisuutta, panostamme tasa-arvoiseen työkulttuuriin ja työskentelemme jatkuvasti kitkeäksemme mahdollisia epäkohtia. En ole Tietoevry-urani aikana kokenut, että sukupuolella olisi vaikutusta siihen, miten minua kohdellaan.”

Asiakkaiden liiketoiminnan uudistamista

Teknologia-alalla ollaan jatkuvasti muutoksen eturintamassa. Tietoevryllä pääsee mukaan esimerkiksi kokonaisvaltaisiin muutoshankkeisiin ja uudistamaan yritysten ja yhteiskunnan palveluja datan avulla. Digital & DevOps -tiimin kyselyn mukaan kehittäjät arvostavat etenkin työn sisältöä eli kiinnostavia projekteja ja uusia teknologioita.

“Etenemismahdollisuudet ovat lähes rajattomat – esimerkiksi ohjelmistokehittäjästä johtavaksi ohjelmistokehittäjäksi ja sen jälkeen hyppäys konsultoinnin puolelle tai vaikkapa HR-tiimistä tekniseksi konsultiksi. Tarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiä”, pohtii Mikko Lampinen, Digital ja DevOps -alueen johtaja. Hän jatkaa: ”Eräs pelitalosta vaihtanut työntekijä totesi puolen vuoden jälkeen, ettei olisi voinut kuvitella isossa talossa olevan näin rentoa meininkiä ja osaavia kollegoita.”

Pirja Heiskasen, Tietoevryn data- ja tekoälyjohtajan, intohimona on asiakkaiden liiketoiminnan uudistaminen uusien teknologioiden avulla. Hän uskoo, että data- ja analytiikka ovat työkaluja parempien palvelujen, mutta myös laadukkaamman asiakas-ja työntekijäkokemuksen saavuttamiseen. Heiskanen työskenteli ennen Tietoevryä pienemmissä yrityksissä.

“Tavoitteenamme on päästä ratkomaan haastavia kokonaisuuksia, viedä yhdessä läpi suuria muutoksia sekä saavuttaa merkittäviä hyötyjä liiketoiminnalle. Uskon innostavaan visioon, tiimityöhön ja tekemisen meininkiin. Mikä tärkeintä, meillä työnteko on hauskaa.”

Kiinnostuitko uravaihtoehdoistamme? Haemme nyt huipputyyppejä Tietoevry Transform tiimiimme erilaisiin rooleihin, lue lisää täältä ja liity joukkoomme!

Lisää uramahdollisuuksistamme: www.tietoevry.com/careers

Juttu on julkaistu alun perin Calcus.com-sivustolla.

Tietoevry at your service

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä