noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Paluumuuttajan tavoitteena on uudistaa urheiludatan kerääminen

Jari ehti jo lähteä Tietoevryltä uusien haasteiden perässä, mutta huomasi lähes saman tien kaipaavansa entisen työpaikkansa merkityksellisiä projekteja ja hyvää työyhteisöä.

Jari Keinänen / 2. marraskuuta, 2023

Kuopiolaisen Jari Keinäsen ensimmäinen Tietoevry-komennus alkoi vuonna 2017, jolloin ohjelmistokehityksen lisäksi hän teki töitä tuoteomistajana ja oli osa UX-design-tiimiä.

Vuonna 2020 hän lähti Tietoevryltä uusien haasteiden perässä, mutta huomasi lähes saman tien kaipaavansa entisen työpaikkansa merkityksellisiä projekteja ja hyvää työyhteisöä.

“Ikävöin takaisin terveys- ja hyvinvointidatan kehittämisen pariin. Kun nykyisessä tiimissä avautui paikka, paluu Tietoevryyn oli miltei itsestäänselvyys. Tunsin potentiaaliset tiimikaverit ja työkulttuurin. Mikä parasta, pääsin tekemään töitä oman intohimoprojektin parissa.”

Kyseisessä projektissa kehitetään 360° Training -nimistä järjestelmää. 360° Training tarjoaa suomalaiselle urheiluvalmennukselle mahdollisuuden hyödyntää dataa monipuolisesti urheilijoiden ja valmentajien päivittäisessä työssä sekä tukee laajempaa tavoitetta suomalaisen huippu-urheilun menestymisestä maailmalla.

“Kehitämme järjestelmää yhdessä Suomen Olympiakomitean kanssa. Olen ylpeä toimiessani osana projektia, joka palvelee asiakkaita ja suurempaa tavoitetta. On ollut hienoa nähdä käyttäjämäärän kasvavan tasaisesti.”

Aiemmin mainittu projektin merkitys ja käytännöllisyys nousevat esille työn parhaita puolia mietittäessä, sillä aina tuotekehitys ei näitä puolia tarjoa.

“Monesti tuotekehityksessä on riskinä, että tehdään hommia niin sanotusti hyllyyn, eikä tiedetä mitä kohderyhmää ne palvelevat. Olympiakomitea yhteiskumppanina tuo uskottavuutta ja varmuutta siihen, että tuotteestamme on aitoa hyötyä urheiludataa hyödyntäville sidosryhmille. Urheilijat ovat toki ennenkin voineet seurata omaa kehitystään, mutta 360° Training -järjestelmä tarjoaa valmentajille mahdollisuuden tarkkailla valmennettavien urheilijoiden suorituksia yhdessä näkymässä.”

Vaikka Jarin virallinen työnkuva on ohjelmiston kehittämistä, tiimin sisällä on mahdollisuus kokeilla myös oman asiantuntijuuden ulkopuolisia asioita.

“Olemme itseohjautuva tiimi selkeillä vahvuuksilla, mutta projektin sisällä on joustavuutta kokeilla myös itselle vieraampia haasteita. Itsenäisestä tekemisestä huolimatta käymme asioita läpi yhdessä ja uskallamme pyytää apua, kun tilanne sitä vaatii.”

"Datafriikki" myös vapaa-ajalla

Mielenkiintoinen, merkityksellinen projekti ja huipputiimi on tehnyt selväksi sen, että päätös palata takaisin Tietoevrylle oli oikea ratkaisu.

“Meillä on talo täynnä timanttisia tekijöitä, jotka työskentelevät suoraan asiakkaita palvelevissa projekteissa. Yrityksen sisäiset mahdollisuudet ovat runsaat, ja toisaalta aikaa jää myös itsensä kehittämiseen. Itsekin suoritan tällä hetkellä datatekniikkaan liittyvää sertifikaattia.”

Jari kuvailee itseään leikkimielisesti “datafriikiksi” myös vapaa-ajalla. Tämä auttaa peilaamaan tuloksia myös 360° Training-järjestelmään.

“Kun lenkitän koiria, pelaan sulkapalloa tai olen kiipeilemässä, kello ja sormus keräävät koko ajan dataa. Jopa hammasharja lähettää tietoa puhelimeen.”

Katso avoimet paikkamme ja liity joukkoon! 

 

Jari Keinänen
Senior Data Engineer, Tietoevry Care

Location: Kuopio, Finland
Joined Tietoevry: In 2017 the first time, returned 2020.

Haluatko kuulla lisää?

Jari Keinänen

Senior Data Engineer, Tietoevry Care

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä