noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Suvereeni pilvi erottui yhtenä VMware Explore Europe 2022 -tapahtuman suurimpana trendinä

Alberto Valero / 1. joulukuuta, 2022

Kahden pandemiavuoden jälkeen osallistuin viimein VMware Explore -konferenssiin Barcelonassa. Tapahtuma tunnettiin aiemmin nimellä VMworld ja se on VMwaren isännöimä maailmanlaajuinen monipilvikonferenssi. Tässä pohdintojani tämän vuoden tapahtumasta.

Tietoevry oli mukana kahdessa paneelikeskustelussa, jossa jaoimme näkemyksiä siitä, kuinka Sovereign Cloud -kumppanit käsittelevät markkinoiden ja asiakkaiden tarpeita ja datan suvereniteettia pilviympäristössä. Keskustelimme datan itsemääräämisoikeuteen liittyvistä erilaisista ​​haasteita ja kuinka niistä selvitään.

Osallistuin kollegani Francisco Romeron kanssa tähän keskusteluun ja pääsimme pohtimaan suvereenin pilven kypsyyttä, asiakkaiden näkökulmia ja osaamista sekä portfolion laajentamista Sovereign Solutions -ratkaisuilla. Jokainen kumppani kertoi näkemyksensä suvereenista pilvestä ja roolistaan johtavana toimijana omalla alueellaan.

Panel discussion sovereign cloud summit 22.jpg

Tietoevry osallistui myös tapatuman breakout-sessioon, jossa esittelimme konkreettisen asiakascasen; Norrbottenin läänin kunnat ovat voineet aloittaa pilvimatkansa sijoittamalla oikeat tiedot oikeaan pilveen, oikean tasoisessa suvereniteetillä. Sali oli täynnä, eikä jäänyt epäilystäkään siitä, etteikö tällaisen ratkaisun tarve resonoisi markkinassa.

20221109_130225.jpg

Tämä asiakascase esiteltiin samalla viikolla myös Radar Summit 2022 -tapahtumassa Tukholmassa, Pohjoismaiden tärkeimmässä tekniikan ja IT:n uusimpien trendien kohtaamispaikassa, täydelle salille sielläkin.

20221109_130705.jpg

Tässä ovat tärkeimmät poimintani suvereenista pilvestä Barcelonan konferenssista:

  • VMwaren toimitusjohtaja Raghu Raghuram totesi pääpuhuessaan:
    Kun organisaatiot huomaavat, että monipilviympäristö tarjoaa heille valikoiman pilviä – suvereeneja ja globaaleita – sovellusten pöyrittämiseen, he kohtaavat haasteita kokonaisuuden monimutkaisuudessa ja tietoturvassa, sekä lisäksi heillä on ilmennyt osaamispulaa. Haasteista huolimatta organisaatiot ovat ottaneet monipilviratkaisuna käyttöön "Cloud Smart" -lähestymistavan, jolloin joustavuus ja valinnanvara useiden eri pilvien välillä olisi luonnollinen seuraava askel. Pilviälykkäät organisaatiot ovat hyötyneet toiminnastaan monipilviympäristössä ja saavuttaneet parantuneen kilpailukyvyn osana huipputuloksiaan.


Raghu - Cloud Chaous 2022.JPG

  • "Tiedon suvereniteettia ei ole ilman suvereenia pilveä. Eikä itsemääräämisoikeuden tarvitse tapahtua pilvi-innovoinnin kustannuksella", sanoi Rajeev Bhardwaj, VMwaren Vice President, Cloud Provider Platform Solutions. ”Uusien suvereenien pilvi-innovaatioidemme avulla tuomme SaaS-palvelut suvereeneihin ympäristöihin. Tämä antaa asiakkaille mahdollisuuden innovoida ja edistää digitaalista transformaatiolta samalla vähentäen riskiä, ​​että datan arvo muuttuu."

  • VMware lupaa, että suvereenit pilvipalvelut jatkavat laajentumista pilvikumppaniensa kautta helpottaakseen tietojen vaatimustenmukaisuuden ja tietosuojan ylläpitoa pilvipalveluissa.

Pilven voiman hyödyntäminen pohjoismaisella tavalla, suvereenisti

Olemme nyt perustaneet perustavanlaatuiset suvereenit pilviominaisuudet pohjoismaiseen datakeskusverkostoomme asiakkaillemme ja otamme aktiivisesti olemassa olevia ja uusia asiakkaita uuteen moderniin ratkaisuun.

VMwaren tekemän uuden tutkimuksen mukaan seuraavien kahden vuoden aikana 96% kaikista kyselyyn vastanneista yrityksistä odottaa datan olevan tulonlähde, ja 50% uskoo sen olevan merkittävä tulonlähde. Talouden epävarmuuden kasvaessa ei ole yllätys, että yhä useammat yritysjohtajat keskittyvät dataan hyödyntämättömänä tulovirtana.Haittapuoli on kuitenkin yhtä merkittävä: vastaajat pitivät datan suvereniteettiä yhtenä tärkeimmistä organisaatioiden kohtaamista haasteista, ja 95 prosenttia myönsi sen olevan huolenaihe. Organisaatiot, jotka eivät noudata datan itsemääräämisoikeutta koskevia vaatimuksia, saattavat saada satojen miljoonien dollarien sakot sekä tietomurron seurauksena myös yrityksen brändi ja maine kärsivät. Nykyään yli sadassa maassa on omat sääntönsä, jotka määrittelevät, kuinka dataa tulee säilyttää niiden rajojen sisällä, ja suurin osa näistä käytännöistä muuttuu jatkuvasti. Tietoevry Sovereign Cloud varmistaa, että sijoitat oikeat tiedot oikeaan pilveen oikealla suvereniteettitasolla. Testaa Suvereenia Pilveä veloituksetta 30 päivän ajan tästä.

Keskustelimme myös VMwaren johtajien, kuten Rajeev Bhardwajin ja Ajay Patelin kanssa yhteisestä sitoumuksesta edistää sovellusten modernisointitehdasta pohjoismaisille kunnille Norrbottenin kuntien kanssa saatujen kokemusten pohjalta. Lisäksi keskustelimme myös yhteisen pilvipohjaisen PaaS-mallin ja SaaS-sovelluksen jakamisesta Tanzu Application Platform -sovellusalustan päällä nopeuttamaan lokaalien digitaalisten palvelujen kehitystä suvereenin pilven avulla samalla varmistaen digitaalisen luetettavuuden pohjoismaisille kansalaisille.

Alberto-Rajeev.jpg

Kuvassa olen VMwaren (SVP Modern Application Platform Business) Ajay Patelin ja (CEO) Raghu Raghuramin kanssa.


VMware Explore oli erittäin monipuolinen tapahtuma, jossa Tietoevry osoitti mielipidejohtajuutta digitaalisessa itsemääräämisoikeudessa yhtenä tulevaisuuteen suuntautuneimmista pilvipalvelukumppaneista Euroopassa.

RaghuR - Sovereign Cloud Partners 2022.JPG

Alberto Valero
Head of Technology & Services Portfolio

Alberto is a digital business and technology advisory enthusiast, with expertise in Multi-Cloud journeys, DevSecOps and services automation (AIOps). The future of work based on innovation, collaboration, intelligence and productivity are close to his heart.

Currently, he is the Head of Technology & Services Portfolio creating a digital advantage for the Nordic societies with cloud transformations and secured business continuity.

Haluatko kuulla lisää?

Alberto Valero

Head of Technology & Services Portfolio

Lisää samalta asiantuntijalta

Testaa suvereenia pilveä!

Aoita 30 pvän kokeilujakso veloituksetta

Tietoevry Sovereign Cloud -ratkaisun virallinen lanseeraus

Katso lanseeraus tästä

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä