noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Tietoevry mukana kasvattamassa Suomen kyberturvaosaamista Microsoftin Taitoja työelämään -hankkeessa

Kyberturvallisuudessa yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyö on ollut Suomessa arkea jo ainakin vuosikymmenen. Tietoevry on mukana yhteishankkeessa, joka tuo Suomeen lisää kyberosaajia.

Veli-Matti Valén / 16. maaliskuuta, 2023

Kyberturvallisuudessa yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyö (private-public partnership eli PPP) on ollut Pohjoismaissa ja Suomessa arkea jo ainakin vuosikymmenen ajan. Nyt me, Tietoevry, olemme mukana yhteishankkeessa, jonka kautta haluamme tuoda Suomeen lisää kyberosaajia.

Koskaan aiemmin ei kyberturvallisuus ole ollut niin suuressa roolissa kuin nyt. Kyberturvallisuus on ehdoton edellytys digiyhteiskunnan pyörien pyörimiselle. Tämä merkitsee suurta osaajatarvetta. Jyväskylän yliopiston tutkimus kertoo, että Suomessa on vuonna 2025 tarvetta jopa 15 000:lle kyberturvallisuuden osaajalle.

Kyberturvallisuudessa yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyö (private-public partnership eli PPP) on ollut Pohjoismaissa ja Suomessa arkea jo ainakin vuosikymmenen ajan. Nyt me, Tietoevry, olemme mukana yhteishankkeessa, jonka kautta haluamme tuoda Suomeen lisää kyberosaajia.

Microsoft sekä joukko ammattikorkeakouluja ja teknologia-alan yrityksiä, mukaan lukien me, ovat tänään julkistaneet Taitoja työelämään -yhteistyöhankkeen. Hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena on kasvattaa Suomeen 100 000 uutta tai lisäkoulutettua teknologiaosaajaa tulevan viiden vuoden aikana, sisältäen suuren joukon kybetrurvaosaajia. Laajan ekosysteemin hankkeessa on tuotettu Suomessa täysin uudenlainen mikrotutkinto, joka mahdollistaa kaikille avoimen, maksuttoman ja nopean väylän pätevöityä Microsoftin sertifioimaksi ammattilaiseksi.

Tietoevry toimii yrityskummina ohjelman yhdessä kyberturvallisuuden opintomodulissa. Tämä tarkoittaa, että olemme mukana kehittämässä koulutuksesta työelämälähtöisempää esimerkiksi tuottamalla opintosisältöjä ja uratarinoita. Lisäksi voimme tarjota opiskelijoille ja uravaihtajille harjoittelu- ja työmahdollisuuksia.

Suomalainen koulutusjärjestelmä on useissa eri yhteyksissä todettu erinomaiseksi. Aina välillä on kuitenkin hyvä kokeilla jotain uutta: uusia tapoja tuottaa uusia mahdollisuuksia opiskella uusia asioita, jotka hyödyttävät koko yhteiskuntaa. Tämä kyberturvallisuuden koulutusmahdollisuuksien tarjoaminen, vaikkakin ainakin näin aluksi pienimuotoisesti mikrotutkintona, on hyvä esimerkki Suomen osaamistarpeisiin vastaavasta PPP-yhteistyöstä.

Olemme ylpeinä mukana kantamassa korttamme kekoon Suomen kyberturvallisuuden lisäämiseksi myös tätä kautta.

Asiasta kertova lehdistötiedote on luettavissa täällä.

Lisätietoja saatavilla myös Taitoja työelämään -sivustolta.

 

Veli-Matti Valén
Head of Cloud Services

Haluatko kuulla lisää?

Veli-Matti Valén

Head of Cloud Services

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä