noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Arbeidserfaringen gir Olve et fortrinn

Møt Olve Janson, utvikler og graduate i 2023

Recruitment Team / oktober 30, 2023

Olve er utvikler og har studert informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen, han startet hos oss i september og jobber ut fra vĂ¥rt kontor i Brumunddal.

Etter en måned som konsulent har både behovet for hans kompetanse og for Olve spesielt blitt så stort at han allerede nå får flere konsulenter inn for å hjelpe til på de prosjektene han er med på. Olve er nå engasjert i prosjekter innen energi- og kraftbransjen, samt bank- og finans.

I et prosjekt Olve i dag er med på, påpekte kunden, under en annen leveranse, et spesifikt behov for en løsning som transporterer filtrerte dokumenter mellom ulike tenants. Olve tok utfordringen på strak arm.

Etter at Olve stilte forberedt på første møte, så kunden seg aldri tilbake, behovet ble løst og det resulterte i flere nye prosjekter hos kunden, blant annet utvikling av en app for beredskapsvarsling.

Et annet prosjekt han deltar i utvikles det en bemanningsløsning. Her har Olve vært med å scope prosjektet fra start, og han er nå ansvarlig for utviklingen av den tekniske løsningen.

«Arbeidserfaringen min gjør at jeg tenker brukerhistorie og brukeropplevelse fra starten, noe som kan bidra til å engasjere og inspirere kunden i en tidlig fase», sier han.

Olve er rask til å påpeke at mange av disse mulighetene har dukket opp fordi han har gode kollegaer og ledere rundt seg som har latt muligheter dryppe hans vei.

«Jeg lærer mye hver dag og det er mange spennende prosjekter som tar min kompetanse til nye høyder. Jeg hadde med meg et utgangspunkt som jeg nå bygger videre på. Mange av mulighetene jeg har fått kommer fordi jeg har gode kollegaer og dyktige ledere som tar meg med og gir meg utfordringer. I tillegg har jeg en strålende mentor i Ivar Windjusveen, han hoster opp ideer og muligheter, og vi sparrer videre for å finne den beste løsningen for kunden», sier han.

Olve har et godt utgangspunkt som konsulent, både fordi han var en dyktig student, men også grunnet sin arbeidserfaring. Etter videregående begynte han å jobbe og fikk raskt både fag- og personalansvar hos arbeidsgiveren. Under studiene fortsatte han å jobbe deltid.

«Jeg lærte mye om mennesker og kunder på et tidlig tidspunkt. Å forstå kundeperspektivet var noe jeg fikk «speedtrening» på, de gangene jeg ble etterspurt av kundene med navn, følte jeg at jeg hadde gjort noe riktig», sier Olve.

Denne forståelsen og læringen har han i dag tatt med seg videre som konsulent hos oss i Tietoevry Create.

Olve sine beste tips til andre graduates

  • Bruk tid på å forstå kundebehovet og hva som er verdifullt for kunden.
  • Les deg opp og skaff deg en trygghet på at du kan svare på spørsmål og innvendinger fra kunden, uansett om det er på teknologi eller bruk.
  • Hvis du kan og har tid, lag en demo. Dette kan være nyttig i kundemøter, men det gjør deg selv mye tryggere på gjennomføringen.
  • Tør å tro på deg selv og egne evner. Husk at alle har vært nye i sin rolle og det er naturlig å føle på usikkerhet.

 

Recruitment Team

SKREVET AV

Recruitment Team

More from the author

Del på Facebook Tweet Del på LinkedIn