noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Har ambisjoner på flere fronter

Møt håndballspiller og Business & Technology-konsulenten Caroline Aar Jakobsen

Recruitment Team / oktober 03, 2022

Som nyutdannet siviløkonom var Caroline Aar Jakobsen usikker på om den store lidenskapen var forenelig med en karriere. Så fant hun Tietoevry Create.

To og et halvt år tilbake i tid: Caroline Aar Jakobsen er nyutdannet siviløkonom, og vet at hun skal ut i arbeidslivet. Men hun har én bekymring: Hun har en lidenskap som tar opp mye tid, og som gjør at hun ikke kan ha en vanlig åtte-til-fire-jobb.

– Jeg var ikke sikker på om jeg passet inn noe sted, med min bakgrunn og hverdag, forteller hun.

Hverdagen Caroline sikter til, består i stor grad av håndball. Hun spiller nemlig for Byåsen Håndball Elite, som gjorde at en eventuell arbeidshverdag måtte bygges rundt treningsplanen. Hun var derfor usikker på om hun ville få til å ha en fulltidsjobb, men skulle det være noe, måtte det bli innen innovasjon og bærekraft.

– Jeg har alltid vært interessert i innovasjon, bærekraft og teknologi. Derfor var det naturlig å søke seg til et teknologiselskap .

Mot slutten av studiet søkte hun seg til Tietoevry Create, og like etter fikk hun tilbud om jobb.

– Etter at jeg signerte arbeidskontrakten, var min umiddelbare tanke: “Hva har jeg gjort?”. Jeg trodde ikke jeg kunne kombinere rollen som idrettsutøver og en karriere som Business- and Technology konsulent. Men jeg bestemte meg for å gi det en sjanse, og nå etter to og et halvt år, er jeg veldig glad for at jeg havnet her.

Det viste seg nemlig at jobben fint kunne kombineres med karrieren som håndballspiller. Tietoevery er opptatt av å legge til rette for hver enkelt ansatt. Under pandemien jobbet Caroline derfor 100 prosent i stillingen som Scrum Master, mens hun nå jobber 60 prosent. Slik får hun kombinert jobb og toppidrett. 

Carolines jobb går i stor grad ut på å holde orden på alle overordnede tråder i prosjekt, styre teamet fremover, og ta strategiske beslutninger sammen med kunden.

– Tietoevry Create hadde plass til meg med en litt annen hverdag enn åtte-til-fire-profilen som mange fyller. Det var en positiv opplevelse å komme inn i arbeidslivet og se at man kunne jobbe hjemmefra hvis man hadde mye utenom, og at man kan ha ambisjoner på flere fronter enn bare jobb.

Lagarbeid

Faktisk viste det seg at Tietoevry så på bakgrunnen hennes som en styrke. I jobben som prosjektleder er dette noe hun tar med seg, særlig når hun skal bygge nye team.

– Når vi bygger et team, legger vi stor vekt på mangfold og ulike bakgrunner. Et godt team er et team som har breddekompetanse og forståelse for hverandres rolle. Men det er også viktig at folk får skinne, at de får bruke den spisskompetansen de har.

Det er lagspill, forteller Caroline – akkurat som i håndballen.

– Vi har en blant annet en designer som sketsjer fantastiske tegninger i pausene, folk driver med klatring, randonee og downhill sykling. Noen bygger apper på fritiden, og mange er opptatt av familie, og ønsker å prioritere det også. Man kan være ambisjonsrik i arbeidslivet og fortsatt ha en identitet utenfor. Dessuten er det veldig gøy når vi samles med våre ulike utgangspunkt og finner et fellesskap i teamet

– Jeg elsker å jobbe med folk og kjenne at vi beveger oss i samme retning, til tross, og kanskje på grunn av, forskjellig bakgrunn og ekspertise. Det fungerer når alle har samme visjon om hvor vi skal, har troen og føler eierskap til det vi driver med.

– Hvem bør søke seg til Tietoevry Create?

– Hvis du opplever at profilen din er annerledes eller ikke passer helt inn i A4-livet, ville jeg sendt en søknad. Vi trenger forskjellige folk og slår ring om ulikhetene våre.

Caroline 1.jpg

Recruitment Team

SKREVET AV

Recruitment Team

More from the author

Del på Facebook Tweet Del på LinkedIn