noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Havaintoja Slush 2022 -tapahtumasta

Tämän vuoden Slushiin kokoontui 12 000 asiantuntijaa kaikkialta maailmasta. Mitkä olivat tärkeimmät keskustelunaiheet?

Ksenia Avetisova / 25. marraskuuta, 2022

Maailmankuulut sijoittajat, startupit, enkelisijoittajat ja yritykset kokoontuivat pariksi päiväksi uppoutumaan tulevaisuuden, menestyksen ja innovaatioiden ajatuksiin inspiroivassa ympäristössä.

Olen osallistunut Slushiin vuosien aikana yli kymmenen kertaa – opiskelijana, palvelumuotoilijana, demon omistajana, rahoituksen hakijana sekä suuren yrityksen edustajana – ja minusta tuntuu, että olen löytänyt monia erilaisia mahdollisuuksia, joita tämä tapahtumakonsepti tarjoaa.

Nostimme tänä vuonna tietoevryläisten kollegojeni kanssa esiin ekosysteemien luomisen ja vahvistamisen teemat. Tietoevryllä on yhtenä veturiyrityksistä tärkeä rooli vahvojen pitkäaikaisten yhteistyömallien luomisen ja kasvun edistämisessä pohjoismaisilla markkinoilla. Tietoevryn Luotettava digitaalinen yhteiskunta -Veturiohjelman tavoitteena on kehittää kohtuuhintaisia, saavutettavia ja luotettavia palveluita kansalaisille.

Koettuani Slush 2022 -tapahtuman muutama asia tuli minulle selväksi:

  1. Huolimatta geopoliittisesta tilanteesta, joka vaikuttaa Eurooppaan ja maailmanmarkkinoihin, rahoituksen määrä ja halu investoida alkuvaiheen ideoihin on kasvanut. Pääomaa ja sen mukana tulevaa tukea on tarjolla kokeneilta tiimeiltä yrittäjille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Tämä on näkynyt myös Suomessa verkostokumppaneidemme Business Finlandille jättämien yhteisinnovaatiohakemusten kautta.

  2. Diversiteetti, tasa-arvo ja inkluusio sekä etenkin sukupuolten välinen tasapaino ovat hyvin tärkeitä aiheita kaikenkokoisille ja ‑taustaisille yrityksille. Etsimme toimivaa mallia monimuotoisempien tiimien houkuttelemiseksi verkostoon, jotta voimme luoda aidosti tulevaisuudenkestäviä ja osallistavia digitaalisia ratkaisuja ihmisille. Asiaan ei ole kuitenkaan tähän päivään mennessä löytynyt yksinkertaista vastausta. Jokaisen toimijan vastuulla on saada asiat tapahtumaan ja aloittaa muutos. Tietoevryllä on hyvä esimerkki, Being an IT girl ‑kampanja, joka rohkaisee nuoria tyttöjä parantamaan itseluottamustaan ja harkitsemaan uraa teknologian parissa.

  3. Sijoittajien päätöksenteossa korostuvat entistä enemmän kestävä kehitys ja maailman muuttaminen paremmaksi. Tänä vuonna keskustelut startup-yritysten perustajien kanssa nostivat enemmän kuin koskaan aikaisemmin esiin sen, kuinka tärkeää on pohtia ratkaisujen vaikutusta globaaliin positiiviseen kehitykseen, paikallisyhteisöstä alkaen. Tapasimme monia loistavia yrittäjiä, jotka edistävät muutosta rahoituksen, terveydenhuollon ja energian aloilla ja käyttävät käänteentekeviä tekniikoita saavuttaakseen kunnianhimoiset tavoitteensa. Ja juuri siinä verkoston ja yhteiskehittämisen voimalla on tärkeä rooli – voimme yhdessä nopeuttaa parhaiden innovaatioiden pääsyä suuren yleisön saataville.

Luotettava digitaalinen yhteiskunta -hanke

Aloitimme ohjelman tämän vuoden alussa, ja odotimme innolla Slushia voidaksemme jakaa tietoa tunnistamistamme mahdollisuuksista uusien yritysten ja startup-tiimien kanssa. Pyrimme nykyisten ja uusien verkostokumppaniemme kanssa kiihdyttämään luotettavien teknologioiden ja teknologisen tietotaidon kehittämistä. Vahvuutemme monikansallisena yrityksenä on kyky auttaa suomalaisia IT-yrityksiä rakentamaan globaalisti skaalautuvaa liiketoimintaa vastuullisista datapohjaisista alustoista.

Tämä ohjelma on osa Business Finlandin rahoittamaa hanketta, jolla haetaan ratkaisuja yhteiskunnan vaikeimpiin haasteisiin lisäämällä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja Suomessa. Tietoevry kutsuu kumppaneita liittymään tutkimusyhteistyöhön ekosysteemissä.

Täytä lomake, niin tiimimme ottaa sinuun yhteyttä.

 

Trusted Digital Societies at Slush 2022
Trusted Digital Societies at Slush 2022 Trusted Digital Societies at Slush 2022

Kuvissa: Luotettava digitaalinen yhteiskunta -ohjelman esittely Tietoevryn standilla, Iftikhar Ahmad keskustelemassa startup-yrittäjien kanssa ja Ksenia Avetisova Slush-tunnelmissa.

Tietoevry Veturi

Luotettava digitaalinen yhteiskunta -ohjelma kehittää kohtuuhintaisia, saavutettavia ja luotettavia digitaalisia palveluita. Tietoevry etsii tutkimusyhteistyöhön verkostokumppaneita. Tutkimusaiheita ovat sekä tietyt yhteiset IT-alan teknologiat että tarkemmat teemat pankkitoiminnassa, sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä kaupunkien energiaratkaisuissa. Ohjelma on osa Business Finlandin rahoittamaa Veturi-hanketta.

Kiinnostuitko? Pysy ajantasalla Luotettava digitaalinen yhteiskunta -ohjelman etenemisestä:

Tilaa Luotettava digitaalinen yhteiskunta -ohjelman uutiskirje

Ksenia Avetisova
Strategy Development Lead, Innovation Partnerships

Over the years Ksenia has been navigating uncertainty of the digital age by applying innovative ways of working & design thinking methods to enable companies across multiple industries innovate & deliver outstanding results. Having strong background in User Experience and Design, Ksenia is driven by bringing the human perspective to disruptive tech innovation and research & development initiatives.

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä