noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Oliver Rosvall: "Det är inspirerande att veta att det jag gör indirekt påverkar människors liv"

Full-stack Developern Oliver har redan hittat sitt drömjobb, och känner dessutom att det han gör på dagarna förbättrar andra människors vardag.

Oliver Rosvall / oktober 17, 2023
Bli Olivers kollega!

Resan började på KTH 2018 och fortsatte en termin i USA innan Oliver kom hem och blev klar.

Ovetandes om framtiden hade han dessutom, genom ett projektarbete, redan hunnit träffa sin framtida arbetsgivare i form av Tietoevrys dåvarande Head of Sales. Direkt efter avslutade studier jobbade Oliver dock ett år på en mindre Uppsala-byrå innan han blev kontaktad av en rekryterare.
- Att välja Tietoevry blev ett naturligt nästa steg eftersom jag redan hade ett bra intryck. Pitchen från rekryteraren var dessutom ett stort HR-projekt inom offentlig sektor som kändes spännande, så jag hoppade på, säger Oliver.

Oliver började på fulltid med utveckling av webbgränssnitt, både frontend och backend, med ett specifikt uppdrag.
- Vår enhet jobbar under en och samma produkt, ”Primula”, som är ett administrativt personalsystem för svenska myndigheter, universitet och högskolor. Vi är totalt 35 personer – 12 på support, 19 på utveckling, och fyra på kundsidan. Jag sitter i utvecklingsboxen, där vi är uppdelade efter kompetens. Vi har tre scrum-team totalt – ett för webb, ett för lön och ett för det gamla systemet med fasta installationer.

Han kommenterar med ett leende att det kanske inte låter så spännande, men att det precis är vad det är.
- Systemet är stort och måste utvecklas hela tiden, anpassas efter nya lagar och regler och krav. Majoriteten av min tid handlar om att skriva om det mesta av webbkoden, där är vi ganska självgående som team, men vi stöttar också med support i förvaltningsdelen där vi jobbar tillsammans med de andra scrum-teamen.

Riktigt nöjd och stolt kände sig Oliver sist när de i våras levererade den stora nya omkodade lönerevisionsmodulen.
- När vi fick feedback och den togs bra emot så kändes det verkligen som att det var värt 15 månaders slit, även om jag bara var med de sista åtta.

Det roligaste med uppdraget menar Oliver däremot är att det består av två viktiga dimensioner – modernisering och mening.
- Våra kunder har varit med i många, många år och vi bygger hela tiden för framtiden. Det utmanande i det är att allt faktiskt måste fungera 24/7, samtidigt som vi ska skapa och rulla ut nytt. Det är både komplicerat och kul. Dessutom, vidareutvecklar vi ju ett personalsystem för många tusen människor i svenska samhället. Det är inspirerande att veta att det jag gör påverkar så många och att jag indirekt påverkar människors liv. ”Reinvent the world for good” känns äkta.

Prio3_N7A8166.jpg

Hos Tietoevry i Uppsala jobbar 105 personer och för Oliver känns det lagom stort. Tillräckligt för att hämta all kunskap man behöver och samtidigt börjar man känna igen de flesta.
- Socialt så har vi gemensamma AW:s, luncher, gympass och träffas regelbundet i olika former, mest intressebaserat. Själv har jag börjat spela padel med en kollega. Jag märker att Tietoevry verkligen anstränger sig för att bygga kultur, men för mig är det fortfarande jobb och projekt som är det starkaste bandet mellan oss.

På Tietoevry är det hybridarbete som gäller och det är upp till varje team att sätta upp sin egen struktur. Oliver gillar variationen men tycker det är väldigt skönt att kunna dyka in på kontoret och träffa och fråga folk. På kontoret får man teamkänsla och det sociala, hemma kan han fokusera bättre.
- Kulturen hos oss bygger på högt i tak, frihet under ansvar och lyhördhet från vår ledningsgrupp. Korta beslutsvägar, man kan lyfta saker uppåt och få respekt för det. Vi blir lyssnade på och ser resultat av det vi vill, tycker och önskar.

Oliver fortsätter:
- Vi har också ett väldigt bra ledarskapsteam som låter mig styra mycket själv, det finns ingen färdig plan. I våras blev jag ScrumMaster-certifierad eftersom behovet plötsligt uppstod och jag visade framfötterna. Det finns egentligen berg av teknik att lära inom ramen för detta jätteprojekt. Så man ska aldrig säga aldrig, skrattar han, kanske sitter jag här också om 20 år – för jag känner att jag lär mig hela tiden.

Oliver gillar uppenbart att Tietoevry är stort, tryggt och långsiktigt. Skulle han vilja flytta på sig finns alla möjligheter internt. Och att kunna säga att de är 24 000 anställda får folk att höja på ögonbrynen. Så varför byta arbetsgivare?
- Är man nyfiken på IT-branschen och vill lära sig mer, lära sig hur saker funkar i större sammanhang, då är Tietoevry rätt arbetsgivare. Det finns resurser. Så många vägar att gå. Exempelvis så är vårt graduateprogram fantastiskt och ger enormt mycket för de som kommer in den vägen. Vill du gå corporate så kan du det, vil du jobba småskaligt i mindre projekt så kan du det. Här får du hela smörgåsbordet, avslutar han nöjt.

 

 

Oliver Rosvall
Full-stack Developer

Age: 24
Location: Uppsala, Sweden
Hired since: 2022
Education: Bachelor in Engineering, KTH/University of Texas at Austin

Fun fact: "I'm a big golf geek, have been playing since I was 8 years old. On a good day I play under HCP 5, but not all days are good days…"

Författare

Oliver Rosvall

Full-stack Developer

Dela på Facebook Twittra Dela på LinkedIn