noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

ODA Nettverkstreff hos Tieto

15 mars 2017

Nærmere 90 damer fra IT-bransjen besøkte Tieto tirsdag 14. mars for å høre på Nicolai Moresco, fra DellEMC, og hans foredrag om likestilling i IT-bransjen - hvordan øke kjønnsbalansen gjennom konkrete tiltak.

Tieto ODA Nettverk

Denne måneden var det Tietos tur til å være vertskap for ODA Nettverkstreff. På de populære nettverkstreffene møtes kvinner som jobber i IT-bransjen for ny læring og mingling. Temaet for dette nettverkstreffet passet godt som en forlengelse av kvinnedagen 8. mars, og hadde fokus på hvordan man kan øke kjønnsbalansen i IT-selskaper og verdien av å satse på diversitet og inkludering av minoriteter.

Kvinneandelen i IT-bransjen er på tross av økning de seneste årene fortsatt på lave 24%, og andelen kvinner i toppledelse er kun på 16%. En av utfordringene er at vi alle (både menn og kvinner) har en tendens til å ansette og promotere de som ligner oss selv. For å motvirke ubevisste mønstre må det kompetanseheving, bevisstgjøring i form av konkrete tiltak til.

Tietos egen Tonje Nordli, Senior Sales Manager Public sector, holdt innledningen med et improvisert, humoristisk skuespill, basert på egen erfaring for å vise hvilke situasjoner man kan havne i som kvinne i et mannsdominert miljø. Tonjes oppfordring var at vi bør være uredde og tørre mer.

Tieto ODA Nettverk

Nicolai Moresco, VP/Regional General Manager i DellEMC, var foredragsholder denne ettermiddagen. Han jobber i Danmark og holder kurs rundt om i Europa om akkurat denne tematikken. Han er en del av av MARC-programmet, Men Advocating Real Change, som alle menn i DellEMC går gjennom for at selskapet skal bli bedre på å tilrettelegge for, og fremme likestilling og diversitet. Og det er ikke kun kvinner, men alle minoriteter.

Foredraget fostret mange interessante spørsmål fra deltakerne, som ledet videre til uformelle diskusjoner i grupper.

Les mer om ODA Nettverk her.

Del på Facebook Tweet Del på LinkedIn