noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Reduser virksomhetens risiko med Infotorg Kreditt

En kredittvurdering gir deg full oversikt over kundens kredittverdighet og betalingsevne. Ved å avdekke risiko kan du unngå store kredittap, og samtidig si ja til flere sunne kunder.

Anngrim Olsvik / mars 05, 2024

Ta kredittbeslutninger med lavest mulig risiko

Med vår kredittvurderings-tjeneste Infotorg Kreditt får du enkelt oversikt over kundens kredittverdighet, og om kunden vil være i stand til å betale. Ved å bruke tjenesten kan din bedrift effektivt identifisere hvilke kunder som utgjør en høyere risiko og dermed ta nødvendige forholdsregler for å minimere tap.

Infotorg Kreditt gir verdifull innsikt og hjelper banker og finansinstitusjoner, forsikringsselskap, inkassoselskap og kommuner med å evaluere kredittrisiko og ta informerte beslutninger. Tjensten gir også hjelpsomme retningslinjer for hvor stor maksimal kredittramme bør være.

Bli med på vårt webinar 24 april kl 09:00-9:30 - Ta kredittbeslutninger med lavest mulig risiko. Meld deg på her

Ulike former for scoring og scorings modeller:

Foretaksscore

Foretaksscore beregner sannsynligheten for at firmaet blir insolvent innen 12 måneder. Fra 1 (veldig høy risiko) til 100 (veldig lav risiko). Jo høyere score et firma har, jo mindre sannsynlig er det at foretaket vil gå konkurs.

Internasjonal score

Internasjonal score er en standardisert poengsum basert på Infotorgs rating. Den gjør det mulig å sammenlikne kredittrisiko for foretak som er registrert i ulike land. Spenner fra E (dårlig) til A (god).

Med riktig og oppdatert informasjon har du et bedre grunnlag for å si ja til gode forretninger, kreve forskuddsbetaling, eller fastsette andre vilkår for kunder med høy risiko.

Infotorg Kreditt Rating Modell

Infotorg Kreditt Rating Modell er en avansert og svært prediktiv løsning. Modellen er utviklet ved bruk av de nyeste avanserte statistiske teknikkene og tar i bruk en rekke datakilder, for å vurdere risikoen til nåværende og potensielle kunder. Den gir en helhetlig vurdering av selskapets økonomiske situasjon og kombinerer:

  • Kommersiell informasjon
  • Inkassodata
  • Offentlige registre
  • Økonomiske forholdstall

Modellen inkluderer også bransjeanalyser og andre nøkkelindikatorer som hjelper med å forstå bransjen og potensielle risikofaktorer. Dette gir bedrifter mulighet til å identifisere trender, og ta beslutninger som tar hensyn til nåværende og fremtidige forhold på en brukervennlig måte.

Vi hjelper deg

Kom enkelt i gang med tjenesten og få øyeblikkelig tilgang til kredittrapporter om norske foretak og privatpersoner, på www.infotorg.no. Du kan registrere deg som kunde på Infotorg her!

Alternativt kan du få oppdaterte kvalitetsdata integrert direkte inn i ditt CRM- eller ERP-system, og dra nytte av hendige funksjoner som blant annet automatiserte beslutninger.

Vil du vite mer om tjenestene, integrasjonsmuligheter, modell oppbygging og vår kreditt score, ta kontakt med oss på Onlineservice@tietoevry.com

 

Anngrim Olsvik
Product Manager, Data Services, Tietoevry

Product Manager for credit, vehicle and compound products at infotorg.no. I lead development of new products based on input from customers and the market, and I am responsible for maintaining existing products together with our teams.


My skillset is this: Sourcing of IT, Service contract negotiations, Capability planning, Security, C-level planning. Former CIO/CTO with experience from systems development, transformation projects and product management. 


SKREVET AV

Anngrim Olsvik

Product Manager, Data Services, Tietoevry

Del på Facebook Tweet Del på LinkedIn