noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Fra penn og papir til Algoritmer og Kode

Her er jeg, i rollen som Business Consultant hos Tietoevry Create. Fra den kjente offentlige sektoren til den pulserende jungelen av teknologisk innovasjon.

Emil Meby Steen / oktober 25, 2023

Hvis noen hadde fortalt meg for noen år siden at jeg ville forlate offentlig sektor for å dykke hode først inn i IT-verdenen, ville jeg smilt. Vernepleier, helsepersonell, leder, rådgiver og prosjektleder. Bakgrunnen er variert, men felles er den offentlige sektoren.

Men her er jeg, i rollen som Business Consultant hos Tietoevry Create. Fra den kjente offentlige sektoren til den pulserende jungelen av teknologisk innovasjon.

Skal jeg være ærlig så har overgangen min til Tietoevry Create ikke bare vært det å bytte jobb, men som å bytte ut pennen med en rakett. Fra å tenke at Python var en type slange, er jeg nå godt integrert i verden av github, react, SQL og devops. Plutselig er "AI ditt" og "AI datt" blitt dagligdags. Fra tidligere å leke med ChatGPT i lunsjpausene, finner jeg meg nå nedsenket i IT og AI's mange muligheter, og det er skikkelig kult!

Men heldigvis, det er ikke bare AI og kodelinjer som preger hverdagen. Bak hver kode, bak hver algoritme, finnes det ekte og råe mennesker. Som prosjektleder er det en glede (og til tider en utfordring) å sørge for at mennesker, ambisjoner og strukturer samarbeider harmonisk. Selv om AI tilbyr kraftige verktøy, er det menneskelig innsikt, empati og forståelse som forblir kjernen i alle våre prosjekter. Og dette leverer Bergensgjengen her i Tietoevry Create på!

Vi er vitne til en tid med rask omstilling, hvor teknologien endrer seg i et tempo vi tidligere bare kunne drømme om. Å være fremoverlent, både som individ og bedrift er ikke lenger bare en bonus, men en nødvendighet. Nå som "AI-bølgen" skyller over oss, er det helt tydelig hvor viktig det er å ri på toppen av den, i stedet for å bli dratt med i strømmen. Som del av det å bytte stilling, reflekterer jeg ofte over hvordan spesifikke oppgaver og problemstillinger fra mine tidligere stillinger i offentlige sektor kunne ha blitt forbedret med teknologiske løsninger. Teknologi vil spille en nøkkelrolle i det å skape bedre opplevelser og tjenester for borgerne fremover. Dette har ikke bare vært en øyeåpner for meg, men en stor inspirasjon.

En fersk NHO-undersøkelse viste at kun 15% av norske bedrifter bruker AI i den daglige driften. Ole Erik Almlid fra NHO bemerker: " Vi ser at mange bedrifter prøver seg fram nå. Det er helt nødvendig. Absolutt alle må forstå verdien av kunstig intelligens - uansett hva de jobber med. Hvis ikke risikerer vi å havne bakpå."

Dette resonerer dypt med mine observasjoner og erfaringer. I det store kaoset av innovasjon og utvikling er dette en påminnelse om viktigheten av å være i forkant av teknologien, men også om å beholde det menneskelige aspektet i det vi gjør. Mine kollegaer brenner for å være i spissen av teknologien, men sørger også for at hverdagen blir fylt med latter, produktive brainstormingsesjoner og meningsfylt dialog. Med slike kollegaer og fremoverlente kunder, er det skikkelig gøy å få ta del i dette «kaoset».

AI er svært fascinerende og vil bety endring for mange. Men jeg er fullstendig trygg på at verdien av menneskelig interaksjon, samarbeid og den gode dialogen aldri vil overgås av teknologisk innovasjon. Så, mens jeg navigerer i denne rare It-verdenen av generativ AI og sky applikasjoner, vil jeg takke alle de inspirerende kollegaene mine som gjør denne reisen så himla gøy.

Til alle dere der ute: Hold dere oppdatert, for fremtiden ser sykt spennende ut!

Kom i kontakt med oss

Kontakt oss

Vil du vite mer? Fyll ut kontaktskjema så tar en av våre eksperter kontakt med deg.

Emil Meby Steen
Business Consultant

Emil har en lidenskap for å kombinere menneskelig innsikt med teknologisk innovasjon. I rollen som konsulent i Tietoevry Create er han både prosjektleder, innovasjonspartner, teknologibrobygger og tek-koordinator som jobber dedikert for å skape harmoni mellom mennesker og teknologi. Han tror på teknologiens kraft som et verktøy for forandring og søker stadig måter å omdanne denne kraften til konkrete forretningsverdier. 

SKREVET AV

Emil Meby Steen

Business Consultant

Del på Facebook Tweet Del på LinkedIn