noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Lifecare Behandlerkravmelding

Ikke bare for de store.

Line Kolstad / mars 14, 2022

I Sigdal kommune har man fra høsten 2021 benyttet seg av Lifecare Behandlerkravmelding, og ikke angret et sekund på anskaffelsen.

Vi i Tietoevry Care har tatt en prat med fysioterapeut Elin H. Temte og systemansvarlig Tone R. Kaugerud for å høre litt om deres erfaring med modulen Lifecare Behandlerkravmelding.

Elin
og Tone, hva var grunnen til at dere valgte å gå til anskaffelse av Lifecare Behandlerkravmelding?

Systemet for behandlerkravmelding som kommunen først brukte, fungerte ikke hensiktsmessig. Fysioterapeutene måtte forholde seg til to systemer for å ivareta henholdsvis journalføring og innsending til HELFO. Det var en del feilsituasjoner ved innsending til HELFO, som skapte frustrasjon hos både brukere og fysioterapeutene.

Da vår Gerica systemansvarlig, Tone, fortalte at det fantes en modul i Gerica som håndterte dokumentasjon, overføring av fakturagrunnlag og innsending til HELFO skal jeg innrømme at jeg var skeptisk. Etter å ha fått det presentert, og jeg så at det var en komponent i et allerede fungerende system, ble jeg mer motivert til å gå i gang.

Solnedgang ved Andersnatten - Bente Skatvedt.png

Andersnatten Solnedgang - Bente Skatvedt

Vi gikk noen runder internt fordi Lifecare Behandlerkravmelding virket forholdsvis dyr i innkjøp for oss, men etter å ha tatt det i bruk ble vi tidlig sikre på at anskaffelsen ville betale seg. Det vi opplevde var at vi med svært få tastetrykk i Lifecare Mobil Pleie (LMP) fikk effektiv innkreving av egenandel, innsending til HELFO og dokumentasjon direkte i fagsystemet, noe som i seg selv oppleves som effektivt og trygt.

quotes.png

Elin, kan du forklare hvordan du som fysioterapeut bruker Gerica og Lifecare Behandlerkravmelding i det daglige?

Ja, vi er fire fysioterapeuter, men per i dag er det jeg som har flest brukere hvor det er relevant å kreve inn egenandel. Jeg løser de aller fleste oppgavene på mobiltelefonen i Lifecare Mobil Pleie (LMP). Men, selve tiltaksplanen ligger jo i Gerica. Fra LMP kan jeg opprette oppdraget og koble det til tiltaksplanen. Jeg kan også opprette oppdraget fra Gerica, men jeg synes det er enklest å gjøre det meste fra LMP. Når jeg står ute hos bruker starter jeg oppdraget og så avslutter jeg når jeg forlater bruker igjen. Hvis jeg er ute hos «ikke-digitale» brukere kan jeg også opplyse dem om de har nådd taket for å få frikort fordi opplysninger om frikort hentes i det jeg starter besøket. Når jeg avslutter besøket sendes informasjon og kobles til tiltaksplanen i Gerica, informasjon sendes til HELFO og til kommunens økonomisystem. Dersom jeg skulle glemme å avslutte besøket eller det er noen forsinkelser med dekning på telefonen, kan tiden justeres i etterkant. Ved behov for å legge til noe som bør journalføres kan jeg legge det til i Gerica når jeg er tilbake på jobb eller neste dag. For meg er det utrolig lettvint å bare kunne gjøre «alt» fra telefonen.

Jeg synes det var litt skummelt til å begynne med, var litt redd for å sende inn feil. Vi lærte fort at det skal mye til å gjøre feil.

Tone skyter inn at kommunens økonomiavdeling er storfornøyde fordi alt går sømløst. Fakturagrunnlag kommer uten forsinkelser og refusjoner fra HELFO kommer som regel dagen etter at besøket er gjort. I Sigdal sendes faktura til brukere én gang i måneden.

quotes_2.pngVellykket igangsetting med interne ressurser

Hvordan opplevde dere fysioterapeuter å skulle begynne å bruke mobiltelefoner og Lifecare Mobil Pleie?

Det er jo alltid en overgang, og en terskel å ta i bruk nye verktøy. Men, nå er jo de aller fleste nokså bekvemme med å bruke ulike apper på sin egen mobiltelefon så innføringen av LMP gikk smertefritt vil jeg si. Det var systemansvarlig som holdt introduksjon og opplæring etter den første presentasjonen fra Tietoevry. Vårt råd til andre som skal introdusere LMP for fysioterapeuter i sin kommune er å vise veldig konkret steg for steg hva som skal gjøres i brukergrensesnittet – praktisk innføring! Slik kommer man raskt i gang og forstår sammenhengen.

Hvordan kommer takstene inn i systemet?

Takstene leses enkelt inn av kommunen selv én gang i året, som regel rett før sommeren når forhandlingene mellom Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) og Helse- og Omsorgsdepartementet er klart. Løsningen oppleves som fungerende og vedlikeholdsfritt forteller Tone.

For mer informasjon og tilbud på Lifecare Behandlerkravmelding, kontakt salgsteamet i Tietoevry Care på velferd@tietoevry.com

Line Kolstad
Sales Manager

SKREVET AV

Line Kolstad

Sales Manager

More from the author

Del på Facebook Tweet Del på LinkedIn