noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Graduate-ohjelman kasvatti vetää Tuska- ja Flow-festivaalien asiakasprojekteja

Maria Vepsäläinen valmistui tuotantotalouden diplomi-insinööriksi keväällä 2023, mutta ura Tietoevryllä alkoi jo hyvissä ajoin ennen sitä.

Maria Vepsäläinen / 10. lokakuuta, 2023

“Kaksi ja puoli vuotta takaperin hain Tietoevryn Graduate-ohjelmaan ollessani kandiopiskelija. Ilokseni pääsin sisään ja syyskuussa 2021 aloitin BI-spesialistina."

"Yleensä trainee-ohjelmat ovat määräaikaisia, mutta Tietoevryllä kyseessä oli vakinainen työsuhde. Heti ohjelman alussa kävi selväksi yrityksen kansainvälisyys, mikä oli yksi kokemukseni kohokohdista. Pääsin tutustumaan eri kulttuureihin ja persooniin.”

Hyvin sujunut Graduate-ohjelma palkittiin ylennyksellä palvelupäälliköksi kesällä 2022.

“Palvelupäällikkönä vastaan asiakkaiden palveluiden ja tuotteiden elinkaaresta. Kyseisiä tuotteita ovat esimerkiksi verkkokaupat ja sovellukset, jotka ovat ydinosaamista Tietoevry Create -liiketoiminnassa, jossa työskentelen. Olen mukana kussakin prosessissa alusta loppuun ja vastuullani on muun muassa ylläpitotiimien resurssit. Loppupeleissä tehtäväni on varmistaa, että palvelu on laadukasta ja asiakas on tyytyväinen.”

Marian työpöydälle on osunut todella mielenkiintoisia asiakkaita heti uran alkutaipaleella, joita ovat esimerkiksi Suomen trendikkäimpiin lukeutuvat Tuska- ja Flow-festivaalit. Kyseiset projektit kuuluvat Marian ehdottomiin suosikkeihin.

“Olin vetämässä projektia, jossa toteutimme Tuskan festivaalisovelluksen. Sovellus oli asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella suuri menestys, mikä on tietysti tuonut minulle ja tiimille ammattiylpeyttä.”

Tietoevry Create on Flow-festivaalin teknologiakumppani Flow Impacts-tutkimushankkeessa, jossa Flow yhdessä kestävän tulevaisuuden asiantuntijayritys D-matin kanssa on toteuttanut hiili- ja materiaalijalanjälkilaskelman. Laskelman pohjalta Maria tiimeineen toteuttaa verkkosivuversion budjetointityökalusta, jonka avulla on mahdollista laskea tapahtuman vaikutuksia ympäristöön etupainotteisesti.

"Projektin lopputuloksena syntyvä sivusto tuo tapahtuman päästöjen arvioimisen helpoksi jo ennen tapahtumaa, jolloin päästöihin voi vaikuttaa tekemällä valintoja esimerkiksi tuotannon suhteen."

Saumatonta tiimityötä

Työ Tietoevryllä on tuntunut erittäin hyvältä ja tarjonnut ylpeyden aiheita, etenkin kun onnistumiset ovat toteutuneet koko tiimin laajuisesti.

“Tunnen eniten ylpeyttä, kun asiakas ja loppukäyttäjät ovat tyytyväisiä työhömme. Olen myös ylpeä meistä tiiminä, koska yhteistyömme pelaa loistavasti, olemme toistemme tukena ja kannustamme toisiamme eteenpäin.”

Tiimihenki heijastuu myös koko yrityksen tasolla, sillä yrityksen kulttuuri on kannustava ja avoin. Monimuotoisessa työyhteisössä on erilaisia ihmisiä ja kulttuureja, joita kaikkia yhdistää vahva tekemisen kipinä.

“Töissä kaikilla on hyvä draivi päällä, mutta ei koskaan hyvinvoinnin kustannuksella. Meillä löytyy joustavuutta töiden ja omien menojen sovittamiseen, jotta työelämän ja vapaa-ajan välinen tasapaino säilyy.”

Mitä Maria sitten tekee vapaa-ajallaan?

“Rakastan matkustelua, ja olenkin menossa seuraavaksi New Yorkiin. Perusarjessa harrastan muun muassa kuntosalia ja retkeilyä. Lisäksi rakastan kirjoja ja lukemista. Elämän rajallisuuden tajuaa, kun on liian monta kirjaa luettavaksi yhden elämän aikana. Jos aika riittäisi vain yhden kirjan lukemiseen, se voisi olla Yuval Noah Hararin kirja Sapiens.”

Katso avoimet paikkamme ja liity joukkoon!

Maria Vepsäläinen
Customer Lead, Tietoevry Create

Location: Espoo, Finland
Started: September 2021
Background: M.Sc. in Industrial Engineering and Management

Haluatko kuulla lisää?

Maria Vepsäläinen

Customer Lead, Tietoevry Create

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä