noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Werneri Tuompo: IT-alalle ei ole yhtä ainoaa tietä

Werneri on elävä esimerkki siitä, että IT-alalle ei ole yhtä ainoaa tietä. Tietoevryn kaltaisessa isossa yrityksessä on tilaa monenlaisille ihmisille.

Werneri Tuompo / 27. syyskuuta, 2023

"Koulutustaustani on todellakin erikoinen, sillä minulla on tutkinto liikuntatieteistä ja biolääketieteestä. Rehellisesti sanottuna IT-ala oli minulle melko vieras ennen kuin aloitin täällä. Tuon kuitenkin tiimiin jotain erilaista, ja juuri se on hienoa monialaisessa yksikössä työskentelyssä."

Projektipäällikkönä Werneri työskentelee lahjakkaan tiimin kanssa ja rakentaa tietoon perustuvia innovaatioita yksikön lippulaivatuotteen eli terveydenhuollon data-alustan päälle.

"Olin ennen tällaisen datan vastaanottaja ja käytin sitä lääketeollisuuden tutkimuksessa ja terveydenhuollon tietojohtamisessa. Nyt olen siirtynyt lähemmäs tietojen alkulähdettä. Keräämme ja käsittelemme valtavia datamääriä ja tuomme ne erilaisten käyttäjien saataville esimerkiksi tutkimusta, tietojohtamista ja tekoälyn kehittämistä varten."

Yksi käyttäjistä on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

"Tekemämme työ auttaa huolehtimaan koko kansan hyvinvoinnista, mikä tekee siitä erityisen merkityksellistä."

Werneri vastaa muun muassa siitä, että projektit pysyvät aikataulussa, ja toimii asiakkaiden yhteyshenkilönä. Siinä hänen taustastaan on paljon hyötyä.

Huono käsiala kohtaa ykköset ja nollat

Vanhan vitsin mukaan lääkäreillä on käsittämätön käsiala. IT-alan ihmiset puolestaan sanovat, että maailmassa on 10 erilaista ihmistyyppiä: niitä, jotka ymmärtävät binäärikoodia, ja niitä, jotka eivät ymmärrä. Osa Wernerin työtä on saada nämä kaksi ammattiryhmää ymmärtämään toisiaan.

"Taustastani on paljon hyötyä siinä mielessä, että ymmärrän, mitä hoitohenkilökunta tarvitsee. Lisääntyvän teknologiatuntemukseni ansiosta voin puolestaan auttaa heitä ymmärtämään, miten teknologia ja infrastruktuuri voivat ratkaista monia heidän kohtaamistaan haasteista."

Datan hyödyntämisen nopea kehitys terveydenhuollossa on saanut asiakkaat epätietoisiksi siitä, mitä teknologioita kannattaisi käyttää ja millä tavalla. Tietoevryn kattava kokemus ja laaja tuotevalikoima tekevät siitä luotettavan kumppanin tälle sektorille.

Paljon uutta opittavaa

Wernerillä on ollut Tietoevryllä paljon opittavaa ensimmäisen puolentoista vuoden aikana sekä teknologian että työskentelytapojen suhteen.

"Microsoft Azuren kaltaisen pilvipohjaisen teknologian ja IT-arkkitehtien työtapojen hahmottaminen on ollut haastavaa, mutta minun ei olekaan tarkoitus toimia IT-asiantuntijana. Kyse on pikemminkin siitä, että ymmärrän mitä kollegani tekevät, vaikka en osaakaan tehdä sitä itse."

Suurin muutos on ollut tiimin työtapoihin sopeutuminen.

"Kaikki tehdään sprintteinä", Werneri sanoo hieman huvittuneena. "Sprintit ja Scrum-kokoukset ovat kaukana siitä, miten ennen työskentelin. Menetelmä on kuitenkin epäilemättä parempi, ja projektin tilasta saa palautetta paljon nopeammin lyhyiden sprinttien ansiosta. Muutos oli iso, mutta pidän siitä."

Werneri arvostaa myös tiiminsä nopeutta ja ketteryyttä.

"Tietoevryn kaltaisessa suuressa yrityksessä työskentelyssä on monia etuja, ja meillä ne yhdistyvät vielä pienessä tiimissä työskentelyn etuihin. Tiimissämme ei ole hierarkiaa ja voimme tehdä päätöksiä todella nopeasti. Vähän aikaa sitten eräs kollegani kertoi olevansa kiinnostunut toimimaan Scrum Masterina, ja nimitimme hänet heti tehtävään."

Pienestä tiimistä, jossa kaikki tuntevat toisensa hyvin, on muutakin etua.

"Koska me kaikki tunnemme toisemme ja luotamme toisiimme, epäonnistumisen pelkoa ei ole. Minusta se on onnistuneen kehityksen avain. Se lupaa hyvää sekä Tietoevryn että Suomen terveydenhuoltosektorin tulevaisuudelle."

Katso avoimet paikkamme ja liity joukkoon!

Werneri Tuompo
Project Manager

Sijainti: Espoo, Suomi

Aloitti Tietoevryllä: Vuonna 2021

Tausta: Hyvinvointiteknologian maisteri, biolääketieteen kandidaatti

Fun fact: Harrastaa sekä laskettelua että lumilautailua, jotka tuntuvat lajeina jakavan muut ihmiset kahteen leiriin

Haluatko kuulla lisää?

Werneri Tuompo

Project Manager

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä