noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Suomalaiset sosiaali- ja terveydenhuollon IT-järjestelmät ovat maailman parhaita

Teemu Vähäkainu / 10. helmikuuta, 2021

Julkisuudessa on esitetty viime aikoina erilaisia näkökulmia liittyen sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmähankintoihin. Keskustelussa ovat painottuneet kustannukset sekä ulkomaisten järjestelmien sovittamisen haasteellisuus Suomen tarpeisiin sopivaksi.

On myös kaivattu kotimaisen sote-tietojärjestelmäosaamisen ja toimialatuntemuksen arvostusta sekä korostettu yhteistyön merkitystä.

Paikallinen osaaminen, globaalit kyvykkyydet

On helppo allekirjoittaa peräänkuulutetut seikat. TietoEVRY pohjaa arvonsa suomalaiseen ja pohjoismaiseen ajatteluun. Meillä on yli 40 vuoden kokemus suomalaisesta sosiaali- ja terveydenhuollosta ja kansallisista tarpeista. Olemme ylpeitä vahvasta osaamisestamme ja ammattilaisistamme, jotka palvelevat asiakkaitamme ympäri Suomen. Arvostamme paikallista osaamista, mutta tarvitsemme myös globaaleja kyvykkyyksiä ja yhteistyötä voidaksemme tukea asiakkaitamme tulevaisuuden haasteissa parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Olemme yhdessä asiakkaidemme ja muiden toimijoiden kanssa vaikuttaneet valtakunnallisiin määrityksiin ja avanneet monia kansallisia kehityspolkuja. Arvostamme laajamittaista ja rakentavaa yhteistyötä alan suomalaisten toimijoiden kesken. Sosiaali- ja terveydenhuollon integraation tukemisen koemme entistä tärkeämpänä kehityskohteena.

Kehittyvä tietotekniikka on vaikuttavien ja kustannustehokkaiden sote-palvelujen mahdollistaja. Tiivis yhteistyö asiakkaiden rinnalla ei pysähdy järjestelmän toimittamiseen, vaan yhdessä kehittäminen ja asiakkaan toiminnan ja palvelutuotannon tukeminen on jatkuvaa. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisemme tukevat esimerkiksi loppukäyttäjien tarpeiden sekä ratkaisujen tuomien hyötyjen ja niiden mahdollistamien toimintauudistusten toteutumista.

Suomalaisuus luo työpaikkoja ja kilpailukykyä


Suomalaisen tietojärjestelmäosaamisen ja toimialatuntemuksen arvostaminen tarkoittaa myös työllistämistä. TietoEVRY ilmoitti hiljattain siirtävänsä Virossa olleen suomen- ja ruotsinkielisiä asiakkaita palvelleen käyttäjätukipalvelunsa Vaasaan, jonka myötä noin 160 työtehtävää siirtyy alueelle. Sosiaali- ja terveydenhuollon kotimaisia asiakkaitamme palveleva käyttäjätuki on aina sijainnut Suomessa.

TietoEVRY on investoinut merkittävästi sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmä- ja palvelukokonaisuuden kehittämiseen. Suomessa kotimaan tarpeisiin kehitettävien ratkaisujen parissa työskentelee noin 450 asiantuntijaa. Kaikkiaan TietoEVRYllä on työntekijöitä Suomessa yli 3 200. Työllistämme myös välillisesti - alihankkijoita, freelancereita, palvelutuottajia. TietoEVRY on merkittävä yhteisöveron maksaja Suomessa.

Teemme yhteistyötä suomalaisten koulutus- ja tutkimuslaitosten kanssa. TietoEVRY tarjoaa opiskelijoille lopputyöpaikkoja ja urapolkuja. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmiämme käytetään hoitoalan oppilaitoksissa opetustarkoituksiin. Teemme tutkimusyhteistyötä korkeakoulujen kanssa, olemme mukana myös tutkimushankkeissa, esimerkkinä eCare4me.

Kuten monissa tutkimuksissa, esimerkiksi OECD, on todettu, Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon ekosysteemi ja tietojärjestelmäratkaisut ovat monilta osin maailman parhaita. Nämä huipulle arvioidut sote-ratkaisut ovat olleet tähän mennessä pääosin suomaisten yritysten ja toimijoiden kehittämiä. Uskomme vahvasti, että voimme yhdessä asiakkaidemme ja muiden toimijoiden kanssa vastata sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kehittämistarpeisiin myös tulevaisuudessa.


Lue lisää sosiaali- ja terveydenhuollon ratkaisuista ja palveluista

Teemu Vähäkainu
Head of data-driven care

Haluatko kuulla lisää?

Teemu Vähäkainu

Head of data-driven care

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa LinkedInissä