noun_Email_707352 noun_917542_cc Map point Play Untitled Retweet Group 3 Fill 1

Prioriterer min personlige utvikling

Møt Per Blaasvær, prosjektleder i Tietoevry Create

Recruitment Team / oktober 05, 2022

Ett år etter at han begynte som graduate i Tietoevry Create, arbeider Per Blaasvær i et team som jobber med å automatisere arbeidsrutiner i helsesektoren. – Jeg vil utvikle tjenester som gjør livet litt lettere for folk flest.

Per kan snart se tilbake på ett år i Tietoevry Create, og feirer med å tre inn i en ny rolle. Da han så behovet for en prosjektleder i et av selskapets satsningsområder, gikk han til sin leder og sa at han kunne tenke seg å ta rollen. Prosjektet han nå skal inn i, går ut på å utvikle RPA-løsninger for blant annet helsesektoren.

– Først skal vi inn og analysere helsearbeideres arbeidsrutiner. Hvis en sykepleier opplever tidkrevende og repetitive arbeidsoppgaver i deres interne systemer, kan vi bistå med å automatisere arbeidet. Dette for å frigjøre helsearbeideres allerede hektiske hverdag med verdiskapende arbeid, økt pasientsikkerhet og forbedret kvalitet.

Per har en bakgrunn i juss og økonomi, men da han gikk på jusstudiet var han fortsatt ikke sikker på hvilken retning han ville spesialisere seg i. Per ønsket etter noen år i arbeidslivet å ta del i digitaliseringen og samtidig skape verdi for samfunnet. Valget falt derfor etter hvert på en master i digital endringsledelse. Det var under denne at han søkte seg til Tietoevry og fant veien til IT-bransjen.

– Gjennom tidligere rolle fant jeg ut at jeg ønsket å jobbe i skjæringspunktet mellom mennesker og teknologi, for å på sikt bidra til at samfunnet blir litt enklere for folk flest.

Mentor og buddy

– I Tietoevry Create handler det både om å bidra positivt til samfunnets digitale transformasjon, og å utvikle seg som menneske. Det er to faktorer som er viktige for meg. Siden har jeg egentlig aldri sett meg tilbake.

En av tingene Per trekker frem som avgjørende for utviklingen hans det siste året, var den gode oppfølgingen han fikk i starten av karrieren i Tietoevry. Sammen med de andre nyutdannede ansatte ble han en del av graduate-programmet, som sørger for en god start i bedriften.

– I graduate-programmet får man utdelt en mentor og en buddy. Det sikrer at du har noen som bistår deg sosialt, som hjelper deg å bli kjent med folk, og at du har en mentor som følger deg opp faglig.

Programmet ble avsluttet med en tre dagers tur til Riga, med både faglig og sosialt opplegg. Hvor han fikk være med på lærerike presentasjoner fra ulike deler av selskapet, samtidig som at det var en god mulighet til å knytte kontakter med graduates fra hele Norden. At en bedrift har et slikt program, og tar de ansattes utvikling på alvor, mener Per er viktig.

– Når man kommer rett fra skolebenken, kan det føles som om man blir kastet ut i arbeidslivet. Men her er det en forståelse for at nyansatte trenger tid til å lære og utvikle seg. Dette innebærer også at vi kan melde oss på kurs og ta sertifiseringer som en del av jobben.

– Hvem trives i Tietoevry?

– Vi er et stort selskap med alt fra utviklere og grafiske designere til prosjektledere. Hvis du har en genuin interesse for teknologi, har en motivasjon til å lære og liker å skape din egen fremtid, er dette et fint sted å være. Selskapet tar din personlige utvikling på alvor.

Recruitment Team

SKREVET AV

Recruitment Team

More from the author

Del på Facebook Tweet Del på LinkedIn