noun_Email_707352 noun_917542_cc noun_Globe_1168332 Map point Play Untitled Retweet

Kundtjänstmedarbetare

Stockholm

Temporary (Fixed Term)

Technical and Functional Expertise

04 December 2020 - 30 January 2021

Financial Services Solutions

Är du en kommunikativ person med känsla för service, ansvarstagande och hela tiden arbetar noggrant för att hålla hög kvalitet på ditt arbete? Om du dessutom har erfarenhet av att bemöta kunder och agera professionellt inför såväl glada som mindre glada kunder så kan du mycket väl vara personen vi söker. TietoEVRY, ett av Nordens ledande IT-företag, söker kundtjänstmedarbetare som ska hantera inkommande ärenden från främst privatpersoner.

Sök rollen idag!

TietoEVRY är ett av Nordens ledande IT-tjänsteföretag och har tagit fram ett stort antal lösningar som du använder i din vardag. När du tar ut pengar i uttagsautomaten, bokar din tågbiljett online, får ett digitalt meddelande om paketleverans, när läkaren kollar din medicinska journal och när du kollar tidtabeller för kollektivtrafik via appen etc så är det TietoEVRY som ligger bakom IT-lösningen.

En av TietoEVRY`s kunder är det stora svenska välkända företaget Bankomat som tillhandahåller en stor del av landets uttagsautomater. Du kommer att arbeta med ärenden kopplat till just Bankomat och prata med främst privatpersoner men ibland också med bankpersonal. TietoEVRY har sitt svenska huvudkontor i Solna/Stockholm och teamet består av fyra personer. Du jobbar kontorstider veckovis men kommer också var tredje helg jobba ett kortare helgpass.

Arbetsuppgifter

Som kundtjänstmedarbetare på TietoEVRY kommer du arbeta självständigt med att ta emot inkommande ärenden och ge kunden service av högsta kvalitet. Rollen innehåller mycket kundkontakt och en del administration.

Du kommer till exempel att:

  • Ta emot inkommande samtal från kunder, såväl privatpersoner som banker, och hjälpa dem igenom sitt ärende
  • Registrera alla inkommande ärenden i system
  • Samordna och koordinera teknikernas arbete inför t.ex. efterfrågade reparationer
  • Hela tiden se till att bemöta kunden på ett trevligt sätt och föreslå den bästa lösningen utifrån situation

Att jobba som kundtjänstmedarbetare på TietoEVRY passar dig som vill komma in på ett stort, modernt och internationellt bolag där ambitionen alltid är att skapa smidiga och effektiva IT-lösningar för användaren. Du kommer till en organisation som växer, erbjuder utvecklingsmöjligheter och uppmanar till en resa inom företaget.

Vi söker dig som

  • Har tidigare erfarenhet från en roll innehållande kundservice där du bemött privatpersoner, gärna via telefon
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
  • Är en personlighet som brinner för service och att hjälpa kunden
  • Har god datorvana

Det är meriterande om du har erfarenhet från bank och finans sedan tidigare.

Som person är du lugn, ansvarstagande och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god kommunikationsförmåga även med personer som är arga och du kan handskas med sådana ärenden utan att ta åt dig personligen. Dessutom är du noggrann i ditt arbete för att alltid kunna säkerställa att du levererar högsta kvalitet på din kundservice. Vidare kan det finnas perioder av högre arbetsbelastning och vi ser därför att du hanterar stressiga situationer bra. Vi lägger störst vikt vid de personliga egenskaperna.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan genom att klicka på “Skicka ansökan”. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. För mer information om tjänsten, kontakta Martina Linderdahl, martina.linderdahl@tietoevry.com

 

About TietoEVRY

Welcome to an exciting journey. TietoEVRY creates digital advantage for businesses and societies. We are a leading digital services and software company with local presence and global capabilities. Nordic values and heritage are the foundation of TietoEVRY success. Let's build a brighter future. Together

Read more about us here.

Share on Facebook Tweet Share on LinkedIn